Välkomna hem, Malkolm & Reus!

Nu var det länge sedan det kom ett inlägg från mig. Men det har verkligen varit fullt upp här de senaste dagarna. Dels har det varit mycket födelsedagsfirande av både pappa och min kära sambo, men sen har vi ju ju även fått tillökning i vår lilla familj. Fyra har blivit sex, och det är DET jag tänkte skriva om i detta inlägg.

I måndags flyttade äntligen våra efterlängtade små krabater hit. Kan från hjärtat säga att jag är löjligt lycklig! I bilen hem hade jag den lilla plastasken i knät och kände mig som ett litet barn på julafton. Jag var SÅ GLAD! 

Efter att ha väntat i över en månad på de små liven så kom äntligen dagen D.
Nu undrar ni säkert vad det är för några vi har skaffat..?
…om ni inte redan har skrollat ner i detta inlägg eller följer mig på Instagram…

Vi har skaffat… *trumvirvel* …SKÖLDPADDOR!
Två pyttesmå Tresköldssköldpaddor från Japan. En var. Min heter Malkolm, en relativt lugn liten kille och Tobbes heter Reus. De är döpta efter våra favoritspelare i våra respektive favoritfotbollslag.

De är väldigt lika varandra, men vi har några knep att känna skillnad på de:
1. Storleken – Reus är lite större än Malkolm.
2. Aktivitet – Malkolm är inte alls lika aktiv som Reus. När Malkolm ligger och solar på bryggan, hänger gärna Reus nere i vattnet och simmar runt. Så om en av de är i vattnet och den andra solar, är det till 99% chans att det är Malkolm som glassar i solen. Haha!
3. Utseende – Reus har lite ljusare skalet och deras magar är väldigt olika. Reus är mestadels svart, medan Malkolm är mestadels ljusgul. …sen tycker ju jag (såklart) att Malkolm är lite sötare i ansiktet än Reus mer ser sur ut. …men det är nog bara jag.

De bor i ett 60liter-akvarium med en grusbotten ock vatten upp till hälften ungefär. De har en flytbrygga, vilket är viktigt då de måste ha en plats där de kan ”sola” och torka sig efter sina dopp, samt en barkbit på botten och en plastväxt. Hade ju helst velat ha riktiga akvarieväxter, men eftersom att sköldpaddor tuggar på allt ätbart så hade de inte funnits kvar så länge.

Maten de får är frysta mygglarver. Det låter mycket värre än vad det är! De ligger i kuber, i såna där tablettkartor i frysen så när det är dags för mat så trycker man helt enkelt bara ut en sån kub. Smidigt och lätt! Mat behöver de dessutom bara varannan dag, så särskilt ”stora i maten” är de då inte. …i alla fall inte än.

Vattenbyte sker en gång i veckan, men då byter man bara cirka hälften av vattnet. En gång i månaden rengör man hela akvariet.

Ja, men det var väl det. Är det något annat ni undrar om de så fråga gärna!
Nu är det dags för lite bilder, eller hur..?

Malkolm_Reus
Bild 1,2 & 4 är min lilla sötnos, Malkolm. Bild 3 är Reus. På bild 5 och 6 ser ni båda killarna. Malkolm är han till höger på sista bilden.

Bli den första att gilla detta inlägg.

2 thoughts on “Välkomna hem, Malkolm & Reus!

  1. I will right away grab your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me know so that I could subscribe. Thanks.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *