Tomtar och djur – en sammanfattning av veckan

Ja, denna vecka blev det inte mycket bloggande…
Har verkligen haft saker hela tiden i veckan så tänkte sammanfatta den lite kort i detta inlägg. Förhoppningsvis kanske jag kan komma in i en bra bloggrytm så snart jag kommit in i gängorna igen, nu när jag faktiskt börjat komma igång med att jobba.

Min första hela vecka på jobbet denna vecka. Även om jag ”bara” jobbar tre timmar per dag nu i början så är jag helt slut i kroppen när jag kommer hem därifrån. Stelheten och värken tar ut sin rätt, men *peppar peppar* det går faktiskt bättre! Ju mer jag håller igång med axlarna desto bättre. Så var det inte i förra veckan, men jag tror kanske att min teori om att jag hel enkelt bara är ovan stämmer. Jag hoppas det i alla fall.

Under dessa två första veckorna på jobbet har jag haft sällskap i form av en sommarjobbare vid mitt bord, vilket har underlättat något enormt. Både fysiskt men även till att få dagarna till att gå snabbt. Dessvärre drar skolorna igång imorgon och från och med nästa vecka kommer det bli väldigt tomt utan Felicia på andra sidan bordet. Jag är verkligen så fascinerad av den tjejen! 16 år, men så mogen för sin ålder. Vi har pratat i princip konstant under dessa två veckor och trots vår åldersskillnad på 14 år så kan vi prata om typ allt. Det har verkligen varit ett sant nöje att dela bord med henne. Önskar henne all lycka nu när hon börjar första ring på gymnasiet.

Förutom Felicia har jag jobbar med en rad andra filurer på fabriken, på väg till sin slutdestination i USA.
Bland annat dessa godingar ↓

Låt mig presentera: Joppe, Joppe, Joppe, Joppe, Joppe, Joppe, Joppe, Joppe, Joppe och Joppe.

Jag har även känt mig extremt duktig under veckan som gått. Duktig för att vara mig i alla fall – latmasken herself.
Visst, det är inte så värst långt mellan jobbet och hem. Strax över två kilometer ungefär, men jag har varje dag denna vecka gått den sträckan vilket känns skönt både fysiskt och psykiskt. (…och vet ni! Trots att det var helg igår så blev det även en promenad då med. Det ni!)

Fysik i all ära, men det bästa med mina promenader från jobbet har ändå varit alla fina möten jag fått.
Gångvägen vid sjön verkligen kryllar av katter! Har mött fem olika katter bara under den senaste veckan.
Vissa skyggare än andra. Denna otroligt mysiga donna var däremot allt annat än skygg när vi delade en gosig stund tillsammans…

…lilla fluffboll!

Jag har även hälsat på mindre gosiga och håriga, men ack så fina individer efter jobbet denna vecka…

 

Till sist… Den absolut största anledningen till varför bloggen kommit i skymundan denna vecka…
Jag har nämligen lyckats få fram mina tuschpennor igen! Tror ingen är gladare än jag för det. ÄNTLIGEN har jag lyckats hitta motivation och inspiration till att skapa och rita igen. Fortfarande inga stora teckningar som förr, men det tar sig och suget finns där.

Jag är nog snart tillbaka på allvar igen. Jag riktigt känner hur det drar i min kreativa ådra. …vart den nu sitter i kroppen..?
Min framtidsdröm som barnboksillustratör blir bara starkare och nog börjar väl mina teckningar likna något åt det hållet? Tänker satsa järnet nu på att få ihop en bra portfolio inför att på riktigt klättra närmare mitt mål. Hjärnan är full av idéer till potentiella barnbokskaraktärer.
Som ni kanske förstår så kommer jag välja att inte lägga upp alla mina alster för allmänheten, men här är några i alla fall.

Samma bilder som jag postat på Instagram (@webbsemlan) i veckan, men ändå. Är speciellt nöjd med mina gråa djur.
Det blir verkligen en helt annan känsla när man skippar de svarta konturerna, något jag sällan gjort tidigare, men som jag troligtvis kommer fortsätta på.


Vad tycker ni kära läsare? Vilken stil skulle ni föredra i en barnbok? Med eller utan konturer?

 

Hoppas ni haft en bra vecka och helg !

…förhoppningsvis kommer jag uppdatera lite bättre nästa vecka.

Puss & Kram !

Bli den första att gilla detta inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *