Tintin-samlingen växer…

Hej!

Min lilla Tintin-samling här hemma har verkligen börjat växa på allvar nu.
Mitt första Tintin-objekt var, såklart, hela serien på DVD. Därefter har jag via loppisar lyckats hitta ett flertal Tintin-vinyler & tre original av samlarbilarna. Jag har en tjock och ganska exklusiv bok om serien, samt även köpt till glasunderlägg och koppar i nyproduktion. 

Vad jag under hela min tid varit ute efter, och det jag ALLTID letar efter när jag är på loppisar är förstås seriealbumen i originalutgåva från 1960- & 1970-talet. Innan i torsdags hade jag aldrig hittat någon som var både original och till ett humant pris.

Kan man kalla det ren och skär tur när man av en slump stöter på en retrobutik för spel, filmer, musik och serier,
som har flera av dessa fantastiska original för ynka 49 kronor styck? …för i så fall var det precis det jag hade i torsdags!

Jag kollade igenom albumen och granskade årtalet på de en liten stund och valde ut fyra av alla album som jag kände att jag verkligen ville ha. Jag var som en liten flicka när jag överräckte böckerna till mannen i kassan. Vi pratade lite Tintin, jag betalade och vi gick tillbaka till bilen. Precis efter att vi satt oss fick Tobbe mig att tänka till en extra gång. …hur stora är oddsen att jag kommer springa på ett sånt här erbjudande igen?
Precis… Så vi travar in igen och jag plockar till mig fem album till. Tillbaka i kassan tjitt tjattade jag lite med herrn i kassan igen, han frågade om det var några speciella album jag var ute efter. Självklart har jag två album jag vill ha som väger liite tyngre än mina resterande jag har nu. ’Mystiska Stjärnan’, den har alltid varit en favorit sedan barnsben och så förstås ’Tintin i Kongo’, mest förstås för att den känns omöjlig att få tag på efter att den förbjöds i Sverige.
Kassa-mannen skrev upp mina önskemål tillsammans med mitt mobilnummer och lovade att höra av sig om det skulle vara så att han lyckades få in någon av dessa till butiken. Ah, jag var (och är än!) så löjligt lycklig över detta fynd! Att han i kassan dessutom gav mig reducerat pris och praktiskt taget ’gav’ mig ett av album, gjorde såklart inte det hela sämre.


Här är de nio album jag nu äntligen har i mina ägor!
Mest stolt är jag över den tidigaste ’Tintin i Tibet’-utgåvan och att jag hittade båda delarna av ’Månen tur och retur

 

 Tintin in my !

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “Tintin-samlingen växer…

  1. Hi there! This article could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate!

    He constantly kept preaching about this.
    I am going to send this information to him.
    Pretty sure he will have a great read. I appreciate you for sharing!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *