Throwback Thursday – Utlandsresor

Hej!

Ni trodde kanske inte att jag skulle lägga upp något idag? Tji fick ni, och även min nacke.
(Hej, jag har suttit i flera timmar med detta inlägg nu så nog ska det upp!)

Många svordomar och pauser senare så kommer här veckans TBT.
Idag om tidigare utlandsresor. Är så otroligt sugen på miljöombyte nu och jag hatar att man inte vågar chansa på att boka in något nu när allt är så ovisst angående min kropp, läkare och allt annat kring det. Får smått panik! Vill ju ha en resa att se fram emot. Läsa på och planera. Men men…

Jag har varit ute och rest tidigare, och här är fyra av mina bästa utlandsresor…

Först ut, London!

England, London 

En stad som jag besökte väldigt mycket under 2008-2009. Allt började på Emmabodafestivalen 2008, då jag stiftade bekantskap med ett gäng svenskar som då bodde i London. Blev erbjuden att komma över och spontan som jag var då tvekade inte en sekund på att flyga över Nordsjön för att komma bort från hemmaplan. Med RyanAir var det både billigare (och snabbare!) att ta sig till London än hem till mina föräldrar, så why not..? Sovplats och husrum var ju redan fixat liksom. Underground lärde jag mig snabbt, mycket enklare system än spårvagnslinjerna i Göteborg.

Jag älskade London då och jag gör det fortfarande, även om det är åtta år sedan som jag besökte staden senast.
Har plockat ihop ett litet bildkollage från mina vistelser här ⇓


Dumt nog hittade jag inte alla bilder som jag tagit från stan, men några lyckades jag få tag på i alla fall. 
Klassikerna Big Ben, Piccadilly Circus, Tower Bridge, Ekorre i Greenwich, Camden och the Gherkin.
Samt, drycken jag aldrig tröttnade på – hallonöl.

 

Kroatien, Hvar

Min första av två riktiga semesterresor i detta inlägg. Min resa till Kroatiens lilla pärla Hvar, en liten ö i Medelhavet.
Den fantastiska maten, det vänliga folket och det äckliga kaffet är något jag sent kommer glömma. …samt båtturerna som fick min mage att vilja vända sig ut och in (ja, jag är sjösjuk!), men de var absolut värt. Sommaren 2011, åkte på midsommarafton. Helt perfekt och mitt i VM-yran.

En flygstol tur och retur, boende via Airbnb hos en gammal dam, vars son ägde en av de små öarna utanför Hvar. Självklart kände man sig som en Vip-gäst när man blev erbjuden att få åka med dig. En helt egen strand liksom. …trodde jag, tills man snart insåg att han gjort en nudistzon av den. Men men. Fint var det i alla fall. Fick hjälpa till att snickra på en bar han höll på att bygga på ön, och för besväret bjöd han och de andra arbetarna på en brakmåltid senare på kvällen. Sånt där som bara händer när man inte turistar som ”vanliga” turister.

Va? Om jag har bilder från denna resa? …självklart har jag det! ⇓


Hvar bjöd på fina båthamnar, många välvårdade(!) gatukatter och stor djurfauna i övrigt.
Citronträd med söta citroner, direkt från balkongen – ner i glaset. …och på tal om glas, det var generöst med vin
i de om man var ute och åt på kvällarna. 10 av 10, helt klart!

 

Frankrike, Paris

En kort-weekend bara dock, men man hinner med mycket på två dagar om man planerar det väl!
Var där på en ”klassresa” med min klass på högskolan 2011. Ett gemensamt beslut i klassen. Såg länge ut som att jag inte skulle kunna åka med på denna resa då jag vid denna tidpunkt var inlagd på behandlingshem. Men med några underskrifter från lärare och läkare löste sig allt och jag kunde äntligen få se Europas hjärta på riktigt.

Det var ett par intensiva dagar med långa promenader och sevärdheter att bocka av. För mig var det förstås att få ta trappan allra längst upp i Eiffeltornet som var det mest primära. …vilket jag fick också. Självklart blev det även många stopp på vägen också för påfyllning av energi i form av crêpes, våfflor, baguetter, färska bigarråer, samt lite öl. Perfekt sightseeing helt enkelt!


Eiffeltornet, floden Seine taget från Eiffeltornet, Sacré Cœur, Moulin Rouge, Triumfbågen och Louvren.
Det viktigaste att se när man är på snabbvisit liksom.
Skulle verkligen vilja åka dit igen, men då vill jag ha mer än två dagar på mig. Haha!

 

Och till sist, min senaste och bästa utlandsresa…

Grekland, Kefalonia

Min och Tobbes första utlandsresa tillsammans. Bara det gör den redan till den bästa resan ju.
En jättevacker och grön ö på Greklands västkust. Liten till ytan med med så mycket att se och utforska.
Vi var där förra sommaren i en vecka. Extremt varmt, turkosa vatten, magiska stränder… En riktig paradisö!

De första dagarna spenderade vi i Lassi, orten vi bodde på. Solade, badade och bara var. I mitten av veckan hängde vi med på en busstur runt ön som resebolaget anordnade och de tre sista dagarna hyrde vi en bil och tog oss runt ön i vårt eget tempo. Tror nog ändå att de sista tre dagarna var de bästa dagarna på resan. Bil med AC, små vackra byar. Vi båda förälskade oss i det lilla samhället Asos där det sprudlade av färgglada blommor, uteserveringar med otroligt god mat och mängder av katter. En perfekt plats för mig helt enkelt! Katter, blommor och mat tillsammans med den man älskar, vad mer skulle man kunna behöva?

Nej, helt klart en magisk resa. Plus (…höll ju på att glömma en av de viktigaste sakerna med ön.)  de hade vilda sköldpaddor vid hamnen av huvudstaden Argostoli som man kunde stå och kolla på i timmar. Som sagt, en fantastisk resa som kommer bli väldigt svår att toppa i framtiden.


Självklart finns det en till anledning som gjorde denna resan till höjden av perfektion. 
…eller vad skulle kunna toppa en förlovning på en paradisö i Medelhavet?

 

Det var allt för mig folks!

Hoppas ni haft en trevlig läsning,
och kanske har jag lyckats inspirera någon till ett kommande resemål?

Ciao!

Bli den första att gilla detta inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *