Throwback Thursday – Mix Megapol

Japp, torsdag igen och en färsk TBT stundar.
Idag tänkte jag blicka tillbaka på ett jobb jag hade under 2010/2011, nämligen…

I Frihamnen, Göteborg. En praktik som ledde till vidare arbete.

Jag har aldrig trivts så extremt mycket på en arbetsplats som jag gjorde på Mix Megapol i Göteborg.
Hängde verkligen ute i Frihamnen konstant under den tiden. Från tidiga morgnar till sena kvällar. En fantastisk arbetsmiljö med härliga människor och roliga arbetsuppgifter. Jag har faktiskt försökt dra i lite trådar för att kanske lyckas ta mig tillbaka, men enligt mina kontakter från den tiden ska det visst inte vara samma stämning där nu som det var då. …tyvärr. Blickar tillbaka med hjärtformade ögon på denna tid i alla fall.

Som sagt, allt började med en två månader lång praktik i samband med min utbildning till Webbredaktör.
Jag hade mitt egna kontor med några stående uppgifter att göra varje dag, så som att skriva frågor till frågeleken ”Spöa Spolander” i morgonprogrammet, lyssna av telefonsvararen och klippa ihop önskelåtar till programpunkten ”Mix Direkt”. Utöver det fick jag prova på lite allt möjligt som hade med radion att göra den resterande tiden om dagarna.

Inne i min handledare Mats studio där jag tillbringade mest tid den första perioden

Praktiken handlade såklart om att lära sig så mycket som möjligt om arbetsplatsen man var på. Först ut fick jag lära mig att spela in programjinglar och inslag till de olika programmen. Jag fick vara med på en del sådana. En av de som blev bäst var min jingel till inslaget där de bytte ut ”Spöa Spolander” till ”Spöa Thorsell” efter att Erik hade kaxat lite med Anna och sagt att han var bättre i allmänbildning än henne, så det var bara upp till bevis under en vecka.

Här har ni min lilla vinjett till detta inslag:

Vissa dagar var mer chill än andra, då kunde man till exempel skruva upp en whiteboard eller gosa med frallan Piraya.

Fick även äran att få följa med den gamla Motorjournalen-profilen Kenneth Tonef (som arbetade på Mix Megapol då)
ut vissa eftermiddagar och rapportera live om trafikläget. Självklart i en ny, fin och stripead Mini Cooper.

Den nyrenoverade och gosiga huvudstudion där de flesta live-sändningar ägde rum.

Här inne hade man ju aldrig tråkigt när det sändes radio. Mix Megapol är glädje och humor. Hade jag inget annat att göra så hängde jag väldigt gärna inne i studion tillsammans med radioprofilerna. Antingen satt jag bara och lyssnade eller så fick jag vara med och delta i radion på ett hörn.

Klippan Tommy Svensson från Morrongänget & Richard Hertzberg som sände eftermiddagarna.

Nu kanske in undrar om jag hördes ofta i radion under min tid på stationen?
Svar: Ja. …i alla fall om du lyssnade på Mix Megapol Göteborg mellan 19-23, måndag-torsdag, då lär du hört mig!

Jag fick börja med att vara side-kick åt Mats som sände kvällen i Göteborg. En dag fick jag prova själv att lägga pratorna (ja, stationen var obemannad så sent, så allt var förinspelat under dagen) vilket tydligen var uppskattat och gjorde att jag fick ännu en daglig arbetsuppgift att göra. …under dessa pass brukade jag även passa på att byta ut vissa låtar i listan mot bland annat Håkan eller mina vänners okända band. Eftersom att det är under denna tiden som vi hade minst lyssnare så var det ingen som kom på mig. Kan man kuppa så ska man!

Mixerbord, fusklappar, hörlurar på och min timeline att fylla.

Varje fredag, förr i alla fall, så hade Mix Megapol något som kallades för ”Fredagsvagnen”.
En egen spårvagn som åkte runt på stans alla rälsar varje fredag. Gäster hoppar på, ofta musiker som sjunger en truddelutt och sen kliver av. Ibland är det matlagning eller någon annan intressant kändis. Älskade att åka med vagnen, assistera och filma.

Vem/vilka som uppträdde på just denna bild minns jag dessvärre inte… 

…och på tal om kändisar! Något av det bästa med hela Mix Megapol-vevan är ju såklart att jag fick träffa så otroligt många människor, både rikskändisar och lokala förmågor. Mina tre absolut bästa möten på stationen är ändå dessa:

Per Andersson!
Min absoluta favorit-Göteborgare.

När jag fick höra på morgonen att Per Andersson skulle komma och spela in en radiosketch, tror den handlade om ’Klädernas historia’, fick jag en total blackout. KOMMER PER? HIT? Alltså… DEN Per Andersson?!! Tror alla på stationen blev lite överraskade av min reaktion. Timmarna gick, och kär i jobbet som jag var så lyckades jag gräva ner min iver inför storbesöket i något uppdrag jag fått.

Springer in genom dörren till Mats studio och bokstavligt talat KROCKAR med Per i dörren.
Jag lär ha flammat upp som en tomat i ansiktet, varpå det nog blev mer likt jordgubbsrött när Mats i samma sekund säger:
Detta är Emma, antagligen ditt största fan…” (…japp, jag dog för nån hundradels sekund där.)

När min nervositet väl hade släppt och jag lyckats lugna ner mig lite så kunde jag trots allt föra ett normalt samtal med honom när han var klar med sin inspelning. Visste att han hade en cabaret på G och jag tog en chansning till att fråga honom om där fanns några biljetter kvar till hans föreställning. Jag är ju trots allt hans ”största fan”… Han beklagade jättemycket och sa att han tyvärr inte trodde det, men att han skulle kika.

Jaja, tänkte jag. Jag frågade i alla fall. Inget mer med det. Jag jobbade vidare.
Hade en lång lista med människor att ringa så jag satte mig med mina samtal och gick igenom, nummer för nummer.
Nån timme senare kommer en kollega fram och puffar mig på axeln.
Du har besök.” Besök? Jag? Här?! Hade verkligen inte en aning om vem tusan det skulle kunna vara.
Jag tar en paus från telefonen och går till receptionen och vem står där…?

JO, Per Andersson! Med en svettpärla i pannan och en orange biljett i handen.
”Jag lyckades fixa en biljett! Platsen är ganska dålig, men det är till vårat genrep. Den är din, vi ses på måndag!”
Var tvungen att kasta mig runt halsen på honom och tacka flera gånger. Alltså han gjorde verkligen min dag. Min vecka. Ja, praktiskt taget hela året!

Fantastiska Per i studion och min biljett till hans cabaret.

(Efter föreställningen på måndagen träffade jag honom på fredagen samma vecka också.
Denna gång på Fredagsvagnen då jag fick chans att tacka honom ytterligare en gång.)

Måns Zelmerlöw & Loreen


Bara några år innan de båda lyckats kamma hem varsin Eurovision-vinst. Alltså SÅ mäktigt att få träffa och fota de.
(Snodde dessutom till mig en autograf av Måns till brorsan, som han för övrigt fortfarande har kvar)

Lasse Kronér

Blev överrumplad av att möta honom på stationen också. Hade inte en aning om att han skulle komma. Stressad ut till skrivaren var jag när han stod nedanför trappan till studion, redo att gå in. Vi presenterade oss för varandra, men inte mycket mer än så. Som sagt, jag var stressad och något i chock så jag smet därifrån ganska snabbt. Efter detta korta möte hittade han mig på Twitter, bara några dagar efter och började skriva till mig. Därefter har vi kommit till att bli goda vänner och jag har honom att tacka för mycket stöd och uppmuntran under mina jobbiga stunder som inlagd bland annat.

_ _ _ __ __ __ ________________ __ __ __ _ _ _

Ja, vad ska man säga? Jag verkligen njöt varenda sekund av min tid på Mix Megapol i Göteborg.
Minnena och vännerna jag har därifrån kommer jag bära med mig så länge jag lever.

 

Puss!

Bli den första att gilla detta inlägg.

20 thoughts on “Throwback Thursday – Mix Megapol

 1. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of completely unique content I’ve either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any ways to help reduce content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 2. Sick and tired of being bored? There’s nothing at all good to watch on TV these days. How many cat videos can you watch at YouTube? What you really want is some live adult entertainment. That’s what http://www.camgirl.pw is all about. It’s 24/7 excitement like you’ve never seen before. Check it out and tell a friend. Something this good needs to be shared.

 3. This is a free auto approve list that I made two days ago. It’s my hope to post new free lists daily. I’m not sure that I’ll be able to do them seven days a week. That’s the goal right now. Thanks for taking the time to read this and get to work building some backlinks!

 4. NiceExcellentGreat post. I used to beI was checking continuouslyconstantly this blogweblog and I amI’m inspiredimpressed! VeryExtremely usefulhelpful informationinfo speciallyparticularlyspecifically the finallastultimateremainingclosing phasepartsection I take care ofcare fordeal withmaintainhandle such infoinformation a lotmuch. I used to beI was seekinglooking for this particularcertain infoinformation for a long timevery longlengthy time. Thank youThanks and good luckbest of luck.

 5. I’m really enjoying the design and layout of your blog.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your
  theme? Excellent work!

 6. Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.
  It’s always useful to read through content from other authors and
  practice a little something from other websites.

 7. HiWhat’s upHi thereHello friendsmatescolleagues, its greatenormousimpressivewonderfulfantastic articlepostpiece of writingparagraph regardingconcerningabouton the topic of educationteachingtutoringcultureand fullycompletelyentirely explaineddefined, keep it up all the time.

 8. Hello, I think your website might be having browser compatibility
  issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening
  in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give
  you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

 9. I absolutely love your site.. Pleasant colors & theme.
  Did you make this site yourself? Please reply back
  as I’m wanting to create my own website and would love to know where you got this from or just what the theme is called.
  Thank you!

 10. It isIt’s appropriateperfectthe best time to make a fewsome plans for the futurethe longer termthe long run and it isit’s time to be happy. I haveI’ve readlearn this postsubmitpublishput up and if I may justmaycould I want towish todesire to suggestrecommendcounsel you fewsome interestingfascinatingattention-grabbing thingsissues or advicesuggestionstips. PerhapsMaybe you couldcan write nextsubsequent articles relating toreferring toregarding this article. I want towish todesire to readlearn moreeven more thingsissues approximatelyabout it!

 11. Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to
  check out your site on my iphone during lunch break.
  I love the knowledge you provide here and can’t wait to take
  a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog
  loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G ..
  Anyhow, amazing site!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *