Throwback Thursday – Min kalufs

Hej!
Är ni redo för en ny och fräsch TBT?

När jag började fundera på vad mitt inlägg idag skulle handla om, kände jag att det kan vara kul att blicka tillbaka på den enorma mängd av olika hårfärger jag haft. …men visade sig när jag gick igenom mina bilder, att jag inte alls har haft särskilt många olika hårfärger, så så kul kanske det inte alls är..? Däremot hittade jag massa annat kul att visa med just mitt hår och kollar man igenom bilderna så har jag ju ändå varierat mig någorlunda genom åren vad gällande färger, längder och stylande. Kanske kan bli ett bra inlägg om just mitt hår ändå.

Ni får gärna berätta vad ni tycker.
Tänkte dela upp mina kommande hår-bilder i olika kategorier.

Färger

Som jag skrev innan så har jag inte haft särskilt många olika färger, och absolut inga spektakulära,
men de här är de jag hittade i alla fall:

Ombre med blonda, respektive chockrosa toppar. Kopparrött med ljusa slingor.
Svart. Mörklila. Brunt (min naturliga hårfärg)
…och sist två av mina senaste färgkombinationer med ljus koppar i grunden och massa partier med rosa & lila.

Längder & frisyrer

Fram tills att jag var fyra år hade jag jättetjockt, långt och lockigt hår.
…tills jag en dag bestämde mig för att leka frisör på mig själv, tillsammans med kökssaxen…

Efter att ha klippt av mig en stor hårtes mitt på huvudet så fanns det inget annat att göra än att klippa av allt hår kort. Och då menar jag verkligen KORT!
Så från att jag var 4 år fram till 11-årsåldern hade jag kort pojkfrisyr. Det var först när jag fick bestämma själv hos frisören som jag äntligen kunde börja få ha långt hår igen.

Mitt ultrakorta hår är inget jag vill visa, men här är i alla fall bilder på frisyrer jag haft under de senaste tio åren:

Som kortast i ’vuxen ålder’ är precis ovanför axlarna, sen lät jag det växa ut och anpassade mina frisyrer efter längden.
Gjorde dock en tabbe och erbjöd mig för att vara hårmodell en gång, och aldrig mer! – just den luggen var något av (och är än!)
det värsta jag hade  sett. Under många år efter det hade jag uppklippt och uttunnat hår med lugg. Älskar lugg!
Mest har jag annars bara låtit mitt hår leva sitt eget liv och som längst har mitt hår varit ner till bröstet.
…och vill man, kan man ju alltid spexa till det med våffeltång om man vill ha lite förändring liksom.

Ja, och som jag skrev ovan så älskar jag ju lugg! Lång, rak hellugg.
Varför jag inte har det idag är för att jag lätt tröttnar på att hålla på med den. Har en virvel i pannan som gör att jag alltid måste platta den för att den inte ska stå åt alla håll. Praktiska själ med andra ord. Men visst är det snyggt?!

Min mest extrema frisyr hade jag 2010/2011,
när jag bestämde mig för att testa sidecut och rakade av håret på ena sidan till 5 millimeter.

Håraccessoarer 

Ja, om man har en ’bad hairday’ eller bara känner för att ge ett extra intryck,
kan man ju alltid ta till olika knep med hjälp av diverse accessoarer. Hattar, mössor, bandanas och spännen.
Här är några av mina favoriter från åren som gått:

Min älskade vegamössa/Emilkeps använder jag än idag. Enda formen av ’keps’ som jag faktiskt trivs i.
Bandanas/hårband, funkar alltid! – Både när man är trött på sitt hår eller som en extra touch när man känner för att anamma till exempel Rockabilly-stilen. Ett stort hårspänne kan pigga upp vilken livlös kalufs som helst.
Plommonstopet är ett arv från min farfar och alltid en viktig accessoar vid varje Håkan-konsert.
Tillsist min virkade vita basker som funkar i princip året om. Alltid gott att ha till hands om man lagt sig med blött hår kvällen innan och håret på hjässan lagt sig hur som helst. …dock föredrar jag den när jag har lugg.

Det är kul med hår

Jag vet, konstig kategori. Men visste inte riktigt vart jag skulle placera bilderna nedan.
Bara några random bilder på mitt hår som också hamnade i mappen när jag skulle sortera ut bilder till detta inlägg.

De två översta bilderna är från när jag blev stylad av en riktig Rockabilly-frisör på en vintagemässa i Malmö för ett antal år sedan.
Tycker ju att denna frisyr är så enormt charmig och jag önskar verkligen att jag hade kunnat göra den själv!

De nästkommande bilderna är rena rama tristess-bilderna…
Jag lyckades få till en fin Lady Gaga-rosett en dag när jag var hemma sjuk från jobbet.
Med andra ord, man lyckas alltid bäst när man inte ska träffa någon eller göra sig fin av en anledning.

Flätor. Låt oss prata FLÄTOR! Är det nånting jag alltid gör när jag inte har något annat att pilla med så är det att fläta mitt hår. Kollar jag på TV – flätar håret, väntar jag på något – flätar håret. Jag har sällan flätor när jag är ute, men hemma går jag alltid runt med nån form av fläta i håret. Kan vara allt från en inbakad till massa små. Har till och med lyckats göra en inbakad fläta på Tobbe en gång, men den drog han ur lika fort. Haha! Om jag nån gång får en dotter, gissa vad hon alltid kommer ha för frisyr från den dagen hennes hår är tillräckligt långt..?

…och så till sista tristess-bilden och även sista bilden totalt i detta inlägg: Jag i munkfrisyr!
Man kan ju göra allt med appar idag, detta är från min allra första iPhone så kommer såklart inte ihåg vilken app den är gjord i, men visst klär det mig? Haha!

Blev en något urspårat TBT-inlägg idag, men hoppas ni tyckte om det ändå.
Blir bättre nästa torsdag!

Puss & Kram!

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “Throwback Thursday – Min kalufs

  1. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to exchange solutions with others, please shoot me an e-mail if interested.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *