Throwback Thursday – Eniro, Träggan & Hultan

Hej på er!

Hittade ett gäng gamla CD-skivor igår med mängder av gamla bilder.
Eftersom att det är torsdag och hashtagen #throwbackthursday är så himla poppis så kan jag ju lika gärna publicera några av de här. …i brist på annat att blogga om dessutom.

Delar med mig av tre olika minnen som jag fann på mina CD-skivor idag.
Då börjar vi!

________________ ___ __ _ _

Mitt första riktiga jobb efter studenten (hade bara haft sommarjobb tidigare) var som telefonist på Eniro 118 118 i Borås.
Minns att intagningen till att få ett jobb där var en väldigt lång process med diverse tester. Svensk geografi, stavning, hörförståelse och språktest med mera. Tror att hela antagningen tog en vecka. Folk sållades bort, fler och fler efter varje test som passerat. Att jag var en av de få som fick jobbet, minns jag kändes extremt overkligt och lite som om man hade varit med i en dålig dokusåpa. Men jag fixade det.

Ett kul jobb, med många fantastiska samtal från Sveriges alla hörn. Jobbet passade mig faktiskt ganska bra, bortsett från en liten detalj. …alla dessa tävlingar som man ofrivilligt var med i hela tiden. Det var listor uppsatta på vem av alla som snittar kortaste samtalstiden, skickar flest sms eller kopplar vidare flest samtal. Prestationsmänniska som man är vill man ju alltid ligga i topp. …vilket till slut tog kol på mig då jag varken tog raster eller åt under mina arbetspass. Allt för att komma högst upp på listorna. Det var vid den här tidpunkten som jag fick känna på panikångest för första gången i mitt liv. Så, ja.. Det är med en kluven syn som jag ser tillbaka på denna tid med headset.


Eniro 118 118 – En tid jag blickar tillbaka på med skräckblandad förtjusning.

________________ ___ __ _ _

Borås förr var en helt fantastisk stad när det gällde klubbspelningar, konserter och live-framträdanden.
Jag hängde allt som oftast på mitt absoluta favorit-hak; Trägår’n.
Idag är det en restaurang i dessa lokaler tyvärr, men på ’min tid’ då gjorde man sig av med många kalorier här.
Det var dans, härliga människor och fantastiska uppträdanden.

Ett av mina främsta minnen från ’Träggan’ är definitivt gången då Svenska Akademien stod på scenen och bjöd på en spelning utan dess like. Det var så mäktigt, och än idag när jag hör deras låt ’Du vill så du kan’ så minns jag fortfarande tillbaka till när jag stod längst framme vid scenen och vevade med armarna.


Jag blev fångad av en mingelfotograf den kvällen, samt lyckades knäppa en och annan egen bild mellan varven.

________________ ___ __ _ _

Ett av de tidigaste minnen jag hittade på skivorna måste nog ändå vara de här två…
Hultsfred 2005. Jag skulle fylla 18 samma år. Jag och min kompis hade ansökt om att jobba som volontärer på festivalens 25:e år. Volontär som skräpplockare? Nope, vi jobbade med att förbereda scenen åt artisterna som skulle uppträda.
Det var långa arbetspass och sena kvällar. Vid det laget var nog detta det mest krävande och mest prestigefyllda jag hade gjort.
Man gick nästan alltid hungrig och trött. Under de raster man väl hade ville man ju passa på att se artister. – Varför prioritera mat framför Marilyn Manson, Snoop Dogg, The Hives och Håkan liksom? …ung och dum!

Mina största personliga ljuspunkter under hela festivalen lyckades jag i alla fall få på bild.
Jag träffade på Martin från The Ark när vi gick på backstage-området efter ett arbetspass, samt så lyckades jag självklart pricka in att få jobba under Timo Räisänens konsert på scenen där jag var. Två fina ögonblick som jag sent glömmer!
…och som senare gav mersmak till fler festivaler. – Men det tar vi i ett senare inlägg!


The Ark-Martin & Timo Räisänen var två fina själar jag träffade under min festival-debut. 

________________ ___ __ _ _

Skulle ni vilja ha en TBT varje torsdag framöver? Låt mig gärna veta!
Har hur mycket som helst att dela med mig av.

Puss & Kram!

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “Throwback Thursday – Eniro, Träggan & Hultan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *