På mina väggar

Hej!

Jag tänkte visa upp och skriva lite om det vi har på våra väggar här hemma i lägenheten.
Vad tror ni om det? Strunt samma, nu börjar vi…

Hallen

hallen

Direkt när man kommer in i hallen möts man av dessa två tavlor.
”Ha en räv bakom örat” av Tovelisa & citatet ”I’m the cat, that walks by himself and all places are alike to me” myntat av författaren Rudyard Kipling (han som bland annat skrev Djungelboken).
Vem illustratören till katt-tavlan är vet jag dessvärre inte. Postern är köpt i en butik i Kalmar i alla fall.

Till höger när man kommer in i hallen hänger min kära pin-sköld,
fylld med diverse pins och Majblommor, som jag fått ärva efter min älskade gammelfaster.

Badrummet

Över toalettstolen, i det i övrigt inte särskilt fräscha badrummet, sitter två tavellister. På dessa står tre av mina illustrationer (som finns att beställa!) samt två söta porslinskatter som jag fyndade på en loppis för länge sedan, samt en ljuslykta från IKEA.

Över toalettstolen, i det i övrigt inte särskilt fräscha badrummet, sitter två tavellister.
På dessa står tre av mina illustrationer (som finns att beställa!), samt två söta porslinskatter som jag fyndade på en loppis för länge sedan, och en ljuslykta från IKEA.

Köket

köket

Direkt till vänster när man kommer in i köket hänger två små text-tavlor, båda från Lagerhaus.
Texterna är ”We are Magic together” & ”I like you, coffee and cats”.
Jämte dessa hänger mitt kära lilla växthus från IKEA, med två (av alla mina nu 45) krukväxter.
En murgröna och en elefantöra.

På väggen vid köksbordet sitter två tavellister. På dessa finns en liten motorcykel. …som min lillebror promt bestämde skulle bo just där, en receptbok med mina bästa recept, två tavlor som jag ritat: en humla i dotwork och Håkan Hellström-citatet ”Om du vill ha en idiot, lägg din hand i min” från låten Valborg.
En virkad semla (…förstås!) och ett ansikte i sten, designat & utformat av fantastiske Roger Johansson.

Vardagsrummet

vardagsrummet

Det första som fångar ögat när man kommer in i vardagsrummet är ”katternas hylla” som de klättrar upp till via en hemmasnickrad ramp. Hyllan har jag fått från en arbetskollega som själv snickrat ihop den. Under hyllan hänger två tavlor som jag håller mycket kär. De båda är målade av samma konstnär. Måns Jälevik. Måns var en väldigt stor musikidol för mig i tonåren, då han var sångare i banden Sludge Nation & Her Majesty. Nu förtiden målar han, samt tatuerar. (…och ja, självklart har jag, förutom dessa tavlor, även tatuerat mig hos herr Jälevik himself…)

Till höger så täcks hela väggen (aka skrytväggen) av två långa tavellister, enbart med min egna konst på.
Jag tror att nästintill all konst som finns på dessa lister även finns att beskåda (och självklart beställa) under fliken Galleri här på hemsidan.

(Detta är bara ena delen av vardagsrummet skall även tilläggas.)

Sovrummet

sovrummet

Då har vi slutligen kommit in till sovrummet. Den första bilden är på väggen över sängen.
Självklart har vi en drömfångare i mitten. …eller en ”dammfångare” som min pappa säger. Kanske är både ock..?
Till vänster om fångaren hänger en poster i guldram, föreställande Moby Dick. Postern köpte vi en butik i Kalmar och ramen är ett loppisfynd.
Till höger hänger varje hipsters våta dröm – Fiskargubbe av konstnären Harry Haerendal. Även detta ett väldigt kärt loppisfynd som får den stora äran att vaka över oss när vi sover.

Den nedre bilden är på den motsatta sidan i sovrummet. Där har vi skruvat upp en gammal potatislåda som numera fungerar som en hylla. I hyllan finns: ett rådjurshorn, från min familjs gård av en jägare som jagade på pappas marker förut. Två av mina suckulenter, samt en tavla som jag ritat, föreställande en hjort.
Spikarna som sticker ut från potatislådan har blivit till smyckeskrokar. Varför inte liksom?
Till höger om lådan hänger en liten ”shabby chic”-bur med en annan liten suckulent i.

Ja men det var väl det. Det blev ett ganska långt inlägg här nu, men hoppas ni uppskattade denna lilla rundvandringen längs några av lägenhetens alla väggar. 

Är det något annat ni vill se från lägenheten? Några speciella ämnen ni vill att jag ska blogga om?
Jag själv är ganska dålig på att komma på så hjälp mig gärna. Kommentera här under med idéer.
Om ni gillade detta inlägg så får ni gärna klicka på hjärtat här nere.

Det var allt för idag.
Var rädda om er så hörs vi snart igen!

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “På mina väggar

  1. Wonderful work! This is the type of info that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my website . Thanks =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *