Över en månad sedan sist…

Tänkte att det kanske är hög tid att skrapa ihop ett inlägg igen.
…det är ju ändå över en månad sedan som jag uppdaterade er här.

Så, hur är läget med mig?
Jo, just nu är det ändå ”okej”. Under ca en månad nu har jag haft smärtor längs ryggraden.
Känslan är liknande nackspärr fast hela vägen ifrån bakhuvudet ner till strax över ryggslutet.

Har varit sjukskriven 100% nu i tre veckor, min nuvarande sjukskrivning går ut på fredag.
Får väl se om min läkare kommer vilja förlänga den eller hur det blir.
Jag har knappt kunnat vistas utanför lägenheten på grund av mina ryggsmärtor.
Har jag mot förmodan varit ute så har jag haft det otroligt tufft. Bland annat skulle jag försöka ta mig till ICA i början av denna perioden (ca 300 meter bort) men efter bara några steg kände jag av smärtan något enormt i form av kramper, svettningar och problem med att andas. Helt sjukt!

Nu har den konstanta smärtan släppt i alla fall och jag kan gå igen.

Vad händer med mig rent utredningsmässigt?
Jo, det första min läkare befarade var att jag kanske har åkt på Borelia. Tydligen kan symtomen för detta vara just stelhet i rygg och nacke. Något jag också trodde stenhårt på efter att ha googlat lite. De tog några blodprov på mig och drygt en vecka senare fick jag provsvaren; Negativt. Okej, inte borelia… Måste erkänna att jag blev besviken av det resultatet. Jag vet, jag borde kanske vara glad över det beskedet, men just nu är jag så j*vla trött på att vara helt ovetandes. Hade det visa sig vara borelia så hade jag varit på gång med en behandling nu. …men icke.

Senast jag var hos läkaren fortsatte uteslutningsmetoden och det senaste budet nu är att jag har ett diskbråck i ryggen. Så återigen är man tillbaka och trampar på den ovetande marken. Det som händer nu är att jag väntar på att få en magnetröntgen. Fick hem min tid i förra veckan. Visade sig att jag ska dit först i början av Maj. ”Bara” 3,5 vecka kvar. ….kuuuul. Verkligen.

Fick utskrivet starka värktabletter vid mitt första besök hos läkaren. Visade sig att jag inte kan ta de då de vänder ut och in på min mage, så nej, ingen hjälp av värktabletter har jag heller.

Är tacksam över att jag inte har lika ont längre i alla fall. *peppar peppar*
Jag kan fortfarande inte sova om nätterna dock, vilket gör att jag är konstant trött.

Idag ska jag tillbaka till min kiropraktor, kände att jag måste försöka dra i så många trådar jag kan nu under tiden medan jag väntar på röntgen. Så idag ska jag iväg på en ’besiktning’ och se vad han har att säga om det hela. Han kanske till och med kan känna om någon disk ligger fel..? Jag vet inte. Kommer gå dit med noll förhoppningar.

Tack för mig för denna gång, nu måste jag lägga mig lite.
Ciao!

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “Över en månad sedan sist…

  1. Good post. I be taught something tougher on different blogs everyday. It is going to all the time be stimulating to read content from different writers and observe somewhat something from their store. I’d favor to make use of some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *