On the breeze a chill bites numbing

Igår hände det med stort D. Igår, efter 14 års olidlig väntan var det äntligen ett faktum!
Världens bästa Henrik Berggren släppte sin första solo-singel! Kvittar om man nyper sig i armen 100 gånger så går det ändå inte att förstå. Förstår ni känslan? …efter att ha hoppats och spekulerat. Man har i 14 års tid hört på ryktesvägar att något är på G, men man blir lika ledsen varje gång när det visat sig bara vara just ’rykten’. Tills NU!

Igår släpptes Henrik Berggrens första singel ”To my brother, Johnny”. Jag vet att, även om låten hade varit skrapig och skrålig så hade jag ändå älskat den bara för att… Men nu kan jag från hela mitt hjärta säga att jag är helt förälskad i låten. Henriks djup, Henriks känsla. Det är magi i öronen.

Mannen, myten, min lifesaver genom ett par hörlurar: Henrik Berggren

För er som kanske inte har helt koll på vem denna Henrik är, så var han sångare och frontikon i bandet Broder Daniel som bildades 1989. Broder Daniel(BD) var mitt totala allt när jag gick i högstadiet. Min allra första ’riktiga’ konsert var med BD i Lisebergshallen, december 2000. Jag är så tacksam över att jag hann se bandet ett antal gånger innan deras drastiska avslut efter att Anders i bandet valde att avsluta sitt liv, alldeles för tidigt.
Är väldigt glad över att jag även fick en liten energiboost 2012, när Henrik hade en solokonsert i Linköping (av alla ställen?!) där han, tillsammans med sin gitarr spelade för sittande publik och faktiskt redan då sjöng en egen låt, utöver BD, om just hans saknad till vännen Anders i bandet. Magi!

Det är tack vare Broder Daniel som jag varit Håkan-fan sedan tidernas begynnelse.
Håkan Hellström var trummis och basist i bandet innan han gick solo. Eftersom att jag följde Broder Daniel slaviskt så läste jag detta i samma skede som det hände och… …troget fan som jag var blev jag självklart tvungen att pejla av vad det var den där Håkan skulle göra nu. Sedan var jag fast vid honom. Köpte hans första singel för barnbidraget jag då hade (oj, vad pengar jag la på skivor! *flashback*) samma dag som den släpptes och jag var frälst.

Någonstans där så kammade jag ut mitt rufsiga hår och bytte ut silverstjärnorna under ögonen mot tusch-målade ankare på handen. Slipsen byttes ut mot matroshatt och allt mitt yttre blev ljusare, trots att hjärtat och känslorna fortsatte att klappa för det sorgsna, mörka och råa.

Det är ju trots allt så att ett vackert bladverk hade inte varit vackert utan dess rötter som förankrar det. Håkan är bladverket, Broder Daniel är rotsystemet. För mig behövs båda för en komplett symbios. Nu äntligen har rötterna fått ny näring efter 14 års tid. Som sagt, detta är så otroligt stort för mig!

Har lyssnat på låten ca 20-30 gånger idag och jag kan inte få nog!


It’s like nothing is for real now.
Moments pass like on a screen now…

Bli den första att gilla detta inlägg.

3 thoughts on “On the breeze a chill bites numbing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *