Myggbett , gammelmormor & övningskörning

Igår hade jag en väldigt intensiv och bra dag.
Gick ut hårt med att vakna tidigt, som vanligt. Denna gång inte lika snuvig och frossig. – Thank god!

4:e juli är inte bara USA’s nationaldag utan även min kära farmors födelsedag. Igår skulle hon blivit 101 år om hon hade levat. Jag fick aldrig chansen att ens träffa henne då hon gick bort fyra år innan jag föddes, men hon har ändå en speciell plats i hjärtat. Igår fick hon en bukett med röda nejlikor av oss i familjen.


…själv fick jag ett fruktansvärt kliigt myggbett när jag var där och satte ner blommorna hos henne…

Förstår mig inte på myggor och varför de alltid måste attackera mig? Speciellt den här tiden av månaden när jag själv behöver mitt blod som mest. Sjukt skumma och opålitliga varelser det där. Så otroligt konstigt att jag inte ens märkte när den satte sig vid ögonbrynet på mig heller?

Jaja, jag hade ju något att klia på när jag sedan satte mig på bussen mot Ulricehamn för att äntligen åka och besöka min kära gammelmormor. Sedan bara någon månad tillbaka har min 98 år unga gammelmormor fått ett rum på ett äldreboende. Hennes senaste stroke gjorde att hon nu har svårt att gå och därför är rullstolsburen större delen av den vakna tiden.

När jag kliver in i hennes rum ropar jag glatt: ”Hej mormor!”
Hon sitter och tittar ut genom fönstret med ryggen mot dörren när jag kommer och hon börjar snurra runt lite stappligt med rullstolen för att se efter vem det var som hade kommit. När jag möter henne i rummet sätter jag mig på knä framför henne och klappar henne på benen. ”Känner du igen mig?” Hon skakar på huvudet och tankarna som dundrade in i skallen på mig under några mikrosekunder var att jag kanske var för sent ute och att hon kanske även åkt på en släng av demens? ”Det är Emma ju..” och bara genom att ha sagt mitt namn så lossnade polletten och min gammelmormor visar sig vara så långt ifrån dement man kan komma. Hon började ställa frågor om alla i familjen och vi började prata friskt om både hennes och min vardag.

Hade köpt med chokladbiskvier. Jag satte på lite kaffe inne på hennes rum och vi pratade på i drygt en timme innan det var dags henne att rulla ut till matsalen och äta sin lunch. Jag hjälpte henne ut till serveringen. Under tiden som hon åt passade jag på att ta mig lite luft på hennes balkong, samt fota hennes fina blomtsersamlig hon hade på sitt lilla rum.


Fotografier på gammelmormor & gammelmorfar prydde hennes bord tillsammans med en porslinskatt och fina blommor.

Jag och min gammelmormor är ganska lika. Vi båda älskar blommor, katter och våra älskade partners väldigt mycket.
Krukväxten, en Elefantöra ’rain drop’, fick hon av mig när jag kom igår.


…även fönsterbrädan var fylld med växter och på hennes kaffebord stod en bukett med trädgårdsnejlikor.


Ja, till och med på balkongen hade hon en blomsterlåda med färgsprakande sommarmalvor.

Av ren respekt ville jag inte ta kort på min gammelmormor.
När hon kom tillbaka efter maten var hon ganska trött. Hon brukade gå och lägga sig och vila en stund nu och eftersom att jag skulle möta upp Tobbe som tog svängen över Ulricehamn efter jobbet idag så passade det bra att vi rundade av denna vistelse. Vi kramades hejdå och bestämde att vi måste ses snart igen. Vilket vi definitivt kommer att göra. Då med hela familjen.

Efter flera timmar iväg var det skönt att äntligen komma hem och bara få landa en stund.
När vi hade ätit middag kom jag och Tobbe överens om att vi skulle hitta en stor och bra yta där jag för första gången (på cirka 14 år!) skulle få prova på att sitta bakom ratten på bilen. Jag har under en tid nu sparat pengar till att kunna ta det där nedrans körkortet. Igår var det äntligen dags att prova på det så smått. Vi hittade en lite lagom stor grusplan som låg väl dold för allmänheten, sen switcha vi plats i bilen. Tobbe instruerade mig i hur jag skulle göra, och vet ni vad?! Jag körde mina första meter med bil igår. Haha! Jag var som ett litet barn på nytt verkligen.

När jag var ung och i 16-årsåldern, då alla skulle börja övningsköra, var jag ju varken intresserad eller motiverad till det. Jag fick mest panik bara bilen rörde sig lite. Nu, 14 år senare känns allt bara så rätt. Jag trodde att jag skulle få samma panik som jag fick då, men inte. …snarare tvärtom. Jag lyckades både starta och stanna bilen mjukt, jag fick prova att backa och även känna på att köra i en åtta (ja, planen vi var på var ju inte överdrivet stor) och jag fick sån extrem mersmak! Vill bara ut och rulla på ettan mer. …vi ska nog ut ikväll igen.

Nu ska jag bara snickra ihop en bra plan tillsammans med min storebror som har lovat att hjälpa mig med kortet, eftersom att Tobben inte får övningsköra med mig på riktigt enligt regelboken. Det absolut viktigaste är att min pappa inte får reda på att jag ska ta det. Vill så gärna överraska honom en vacker dag när jag kommer körande på uppfarten till föräldrarnas hus. Längtar efter att få se hans min, han som totalt gett upp hoppet om att jag någonsin kommer ta körkort. Haha!

Efter min lilla körlektion avslutade vi kvällen i soffan tillsammans med Esther och SVT’s öppna arkiv.

Några avsnitt med Albert & Herbert från 1977. 

Som sagt, igår var en oförskämt bra dag!

haregöttheiiii!

Bli den första att gilla detta inlägg.

2 thoughts on “Myggbett , gammelmormor & övningskörning

  1. I do agree with all of the ideas you have presented in your post. They’re very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *