Jag ser fågeln, som river upp Världen

Denna vecka som varit har Tobbe varit hemma från jobbet, vilket har inneburit att vi har kunnat hitta på saker
som andra använder sina helger till. …så som att gå på Universeum till exempel, eller att åka på roadtrip upp till Hornborgarsjön!

Universeum

I tisdags tog jag och Tobbe en förmiddag ihop med Robin och Carro in till Göteborg för en djupdykning i havsmiljö och svettig regnskog.
Ska jag vara riktigt ärlig så känner jag mig mest lurad när jag besöker Universeum, man har ganska höga förväntningar när man betalar dyrt inträde, men denna gång såg vi inte ens till en enda apa inne i regnskogen.
…okej, det kan även vara så att jag mest var bitter på mig själv och min rygg också. Insåg ganska snart att alla dessa temperaturskillnader som är genom hela bygget inte alls var något som min ryggrad tyckte om. Hela besöket blev mer eller mindre bara en kamp om att ta sig runt för min del. Väldigt trist. Men men… Vi var där i alla fall.

Det mest unika vi (eller i alla fall jag) såg var nog den där människoliknande gestalten i vattnet.
Hittade ingen informationsskylt om den, så vad det är får jag låta vara osagt, men en vänlig själ som delade med sig av sin mat var det.

Vi såg även inglasade sengångare som sov inne i regnskogsdelen,
samt en jättefin svart fågelart som jag dessvärre inte heller hittade namnet på.


Bild 1 – Den där människoliknande filuren, Bild 2 – Sengångarna
Bild 3 & 4 – De skimrande vackra fåglarna inne i regnskogen.

Efter Universeum åt vi förstås hamburgare på Göteborgs bästa Burgersons!

 

Hornborgarsjön

Till skillnad från vårat Universeum-besök (där jag bara hade min mobil att ta kort med) så lyckades jag komma ihåg att packa ner min ’riktiga’ kamera när vi tog vår roadtrip igår mot Hornborgarsjön. Något jag är väldigt tacksam över.
– Är så förälskad i zoomen på min CoolPix!

Vi startade vår resa här hemifrån (NÄHÄ?!) och gjorde vårt första stopp på Basta Kvarn i Blidsberg för lite fika.
Egentligen förstår jag inte varför detta café är så enormt populärt, men det är kanske för att jag så gott som är uppvuxen i Blidsberg..? Nåväl, en dricka och en macka rikare i magen fortsatte vi vår färd på småvägarna mot Hornborgarsjön.

Raka spåret mot Falköping, därefter åkte vi via Vilse-Kleva, Östra Tunhem, Gudhem och till sist Broddetorp.
Alltså vilken underbar väg att åka på en varm försommardag! Man lurades många gånger av slätterna och känslan av att man befann sig nära kusten omkring Halland/Skåne. Så himla vackert!

Väl framme var det dags för fågelskådningen!
Självklart fanns där inga tranor kvar, men det gjorde inte oss så mycket. Det fanns ju flera andra fågelarter som var minst lika fina att se. Svanar, skrattmåsar, doppingar, gäss, svalor och sothöns med flera…


En ruvande liten sothöna som vaktade boet medan partnern letade bomaterial. Så himla söt!


Knölsvanen som på andra bilden fick sällskap av en skrattmås.
Tycker svanar är otroligt charmiga, men jag iakttar de väldigt gärna på håll så som jag gjorde igår.

 

Hmm… Upptäckte precis att upplösningen på bilderna inte alls blir den samma på det publicerade inlägget
som de är här där jag skriver..? Konstigt! Kanske är bra också. Jag vet inte, hur som haver så är jag i alla fall
nöjd med mina bilder från Skaraslätten.

Ska verkligen komma ihåg att ta med mig min kamera på kommande utflykter i fortsättningen.
Bilderna blir verkligen så mycket bättre!

Det var allt för mig och mina fåglar för denna gång.

Oh, just det ja!
På vägen hem från Skaraborg förde slumpen oss samman med en helt otrolig liten butik,
där det råkade ryka några kronor från mitt konto… …men mer om det i nästa inlägg.
Tror jag vet nån av mina läsare *host* Svärfar *host* som kommer tycka om mina fynd.

 

Ciao!

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “Jag ser fågeln, som river upp Världen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *