H.O.P.E.

Hold On, Pain Ends

…I really H.O.P.E. so…

Igår var jag hos min sjukgymnast igen. Denna gång med betydligt mycket mer smärta än senast.
Det blev ett långt besök denna gång. Tredje besöket där jag fått medicinsk akupunktur. Denna gång med fyra nålar samtidigt som hon skruvade på istället för en åt gången som tidigare. …och ja, det gjorde förbannat ont, men värken jag har konstant annars har fått mig betydligt mer smärttålig. Är det inte fascinerande ändå hur mycket kroppen både kan anpassa sig och förtränga? Under de senaste behandlingarna har det varit nästintill outhärdligt. Igår när det var tre gånger så mycket smärta så kunde jag stå ut med det utan allt för mycket klagan. Kroppen alltså…

Förutom nål-behandlingen gick vi även igenom ställningar och positioner att tänka på under tiden jag arbetar, samt tips på bättre sovställningar när jag ska sova. Nätterna denna vecka har varit i princip sömnlösa på grund av värken. Provade några av hennes tips inatt, men tyvärr utan bättre resultat. …eller jo, jag lyckades somna in ganska snabbt, men vaknade inte långt där efter igen. Vet inte om det berodde på nya tipsen eller på tidigare sömnbrist..?

Idag på jobbet skulle jag testa de nya ställningarna var tanken. Fick lära mig hur högt jag ska ha bordet när jag sitter respektive står och så vidare. …blev ju inte riktigt så dock. Smärtan jag hade igår när jag kom hem från Vårdcentralen var total kalabalik. Det ilade, värkte och domnade i hela nackpartiet. Sömnen därpå har vi ju redan påpekat… I morse gick jag upp i vanlig ordning, drog på mig arbetsbyxorna och gjorde mig redo att gå till jobbet. När jag borstade tänderna kom ilandet från igår tillbaka. Att sminka mig idag kunde jag ju bara glömma! Hur fasen skulle jag kunna jobba när jag inte ens kan få upp händerna till ansiktet? Det var bara att vinka av Tobben till jobbet, värma upp min vetekudde, slänga mig på soffan och höra av sig till jobbet. Ja, idag var jag hemma. Klarade av att kämpa mig igenom fyra dagar innan kroppen sa ifrån totalt.

Så, vad beror denna återkommande smärta på?

Min sjukgymnast kunde inte ge mig något svar på det tyvärr. Bara att det till 99% beror på något med jobbet.
Än en gång fick jag höra det som alla mina tidigare kontakter inom vården har sagt: ”Du borde byta jobb.
…något som är extremt mycket enklare att säga än att göra. Vette fasen vad jag ska ta mig till?!

Jag ska tillbaka till min sjukgymnast på tisdag igen. Har det inte blivit bättre tills dess ska vi börja kolla på andra metoder och sätt att lindra smärtan på. Tills vi ses igen ska hon dessutom prata och rådfråga med min läkare. Själv kör jag på med min vetekudde och övningsprogrammet, (de övningarna jag fixar), under helgen och början av nästa vecka. Vi får helt enkelt se vad tiden utvisar, vad mer kan man göra i nuläget?


Lånad bild från Google, i brist på något annat att lägga upp…Ha en fin helg på er så hörs vi !

Over & Out 

 

 

Bli den första att gilla detta inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *