Fibromyalgi vs. spänningshuvudvärk?

Hej!

Vet inte om ni minns att jag i julas skrev om att jag hade fått problem med nacken och att till och med min arm domnade bort vid något tillfälle?

Hur som helst så har dessa symtom kommit tillbaka. …eller kommit tillbaka och kommit tillbaka… Jag har ju inte haft en enda värkfri dag sedan dess, men under några veckor så var värken betydligt lindrigare och gick att manövrera med hjälp av Ipren. Nu däremot är jag tillbaka på ruta ett efter att värken så sakta smugit sig på igen. Denna vecka har varit outhärdlig med ilningar i skuldrorna, värk ut i fingertopparna, svettningar och spänd nacke.

Idag träffade jag en läkare för att ta upp dessa problem. Borde gjort det tidigare egentligen, men man vill ju inte ha med sjukvården att göra mer än nödvändigt. Så, jag fick en jättebra läkare som faktiskt lyssnade på mig och ställde relevanta frågor. Hon kollade blodtryck, lyssnade på både hjärta och lungor, samt tryckte på några punkter i nacke och ner mot ryggen. Blodtryck:  Hjärta & lungor: √ …när hon kom till att trycka på dessa punkter ilade det i hela överkroppen och gjorde så en stund efter att hon hade slutat.

Hennes uppfattning om att ställa en ’diagnos’ var ju såklart omöjligt eftersom att jag inte fått ta några prover än. (Skulle ha gjort det idag, men eftersom att provtagningen var fullbokad så får det avvaktas en stund) Av vad hon kunde bedöma, efter att vi har pratat och hon har känt så lutar det åt två olika håll…

Antingen misstänkte hon att det kan vara Fibromyalgi;
Vilket i så fall innebär ett liv med muskelvärk och andra besvär utan något faktiskt botemedel,
eller något så ”simpelt” som spänningshuvudvärk, vilket man kan åtgärda med enkla medel.
…men som sagt, inget är klart förrän jag har fått en tid till att ta dessa prover.

Om jag känner mig orolig för vad utgången blir? – OM jag gör!!
Jag är så jäkla nervös, samtidigt som jag är otroligt tacksam över att jag faktiskt rivit tag i detta…

Fram tills att jag fått tid för provtagning och i väntan på att dess resultat ska komma, har jag i alla fall fått ut en starkare värktablett som jag helt får förlita mig på så länge. Jag lovar att försöka uppdatera bloggen under resans gång. Nu borde jag dock vila mina axlar lite, får ont av att bara trycka på tangenter som läget är nu…

 

fibvsspaFibromyalgi eller spänningshuvudvärk?
…det är frågan…

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “Fibromyalgi vs. spänningshuvudvärk?

  1. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *