En dag på västkusten

Igår bestämde vi oss för att ta en liten roadtrip ut på E6:an norr om Göteborg till den Bohuslänska kusten.
Sagt och gjort så kokade vi kaffe, hällde upp det i termos, gjorde i ordning varsin macka och satte oss i bilen.

Vårat första stopp, och även vår fikapaus blev nedanför Bohus Fästning, söder om Kungälv.


Min fina man, mackor och min egendesignade takeaway-mugg.

Vi trodde att vi skulle vara själva och avnjuta vår fika, men icke sa Nicke, för här samlades visst både extremt närgångna duvor och nyfikna bräkande får. Det är väl alltid kul med lite sällskap i och för sig. Haha!


…som sagt, närgångna var ordet…

Efter fikan packade vi ihop våra saker och åkte vidare. Vårat mål var att ta oss till Smögen.
…vilket vi även gjorde, men dessvärre var det totalt knökat med människor och inte en enda ledig parkering någonstans på ön. Vi fick helt enkelt åka tillbaka över bron igen och andas in lite havsdoft i blåsten vid utkiksplatsen istället. Så kan det vara. Man kan ju inte ha tur jämt..?


Vi hade i alla fall tur med vädret…

Efter denna lilla ”flopp” så bestämde vi oss för ett besök på ’Nordens Ark’, strax utanför Lysekil.
En djurpark som ingen av oss hade varit på tidigare.

!! Här ångrar jag grovt att jag inte tog med mig min kamera!
Bilderna hade blivit så mycket finare om jag hade haft chansen att zooma in och så vidare.
Ber om ursäkt redan här för extremt usel bild-kvalle. Alla foton är tagna med min mobilkamera.
Alla utom den sista som är tagen med Tobbens…

Parken är uppdelad i olika sektioner; vilda djur, våtdjur, fåglar, rovdjur och lantdjur.
Bland de vilda djuren fick vi bland annat se dessa:


Varg. …om ni kan se den? Den är ganska väl kamouflerad. …min pixliga mobilkamera gör det inte lättare direkt.


Manvargarna hade vi turen att se enbart för att vi kom precis lagom till matningen.


…och favoriten nummer ett bland exotiska djur: Röd panda/Kattbjörn/Mindre panda! (kärt barn har många namn)

..!!!
Sen kom vi till rovdjuren och här vill jag verkligen höja ett pekfinger!
Jag har ju tidigare här i bloggen nämnt att jag är emot djurparker och grejen med att skeppa hit massa exotiska djur, låsa in de i ett häng för att vi människor ska ha något kul att titta på… Igår fick jag se sånt jag önskade att jag aldrig skulle få behöva se!

Parken i sig är fint benägen i en i princip vanlig svensk, backig skog. De flesta djuren hade gott om plats att vara på. Speciellt vargarna som hade hur mycket yta som helst att springa runt på. Jag klagar inte när man kan se på djuren att de är till freds med sin livssituation i en miljö som har efterliknats den som de skulle haft ute i det vilda. Så som vargarna, de lever i svenska skogar och de hade som sagt stora ytor att vara på. Men så kommer vi till rovdjuren och geparderna. Usch, det gör (rent utsagt) SÅ JÄVLA ONT att se dessa annars så pampiga djur vara instängda i häng som inte är större än ett vardagsrum. Där de går en och en, fram och tillbaka längs gallret helt sönderstressade i en vanlig svensk barrskog. Hur tänker man?!! De stackars själarna med slokande svans, öronen bakåt, flåsande och morrande av ren och skär panik. Aldrig i livet att jag vill vara en del av de som stöttar sånt. ALDRIG!

…inte nog med det så har parken en träbro som går över dessa yttepyttesmå häng där geparderna vankar av och an. Dum som jag var så tittade jag ner på de, och vad tror ni man ser då? JO, nåt jävla rövhål (ursäkta ordvalet) har slängt ner en PET-flaska varpå ena geparden hade lyckats tugga i sig halva. HALLÅ?! Var fanns djurskötarna? Tror inte jag såg en enda under tiden vi befann oss i parken. Varför finns det inte skyddsnät under bron så att idioter som tycker det är kul att plåga djur inte ska ha möjlighet att göra så? Jag blir så förbannad, irritrerad och ledsen på samma gång. Efter att ha sett detta djurplågeri försvann min motivation till att titta på djur i bur TOTALT! De geparderna kommer inte bli gamla om ingenting händer snarast.

Avslutningsvis gick vi en promenad till lantdjuren för att träffa de gamla traditionella djuren.
Höns, kaniner, kor, getter och… FÅR! Både jag och Tobbe fastnade länge inne i fårens klapphage där vi verkligen hittade oss en ullig liten vän att kära ner oss i.


Det var jättemysigt att sitta i gräset när fåren gick och betade runt en.


Våran nyfunna vän. Hade vi kunnat hade vi utan tvekan snott med oss denna mysgalna ullboll hem.

Det blev en lång dag i både med- och motgångar
kan man väl sammanfatta det hela med…

På återseende!

 

Bli den första att gilla detta inlägg.

3 thoughts on “En dag på västkusten

  1. Hej, jag tror att om det var några djur som gick i ett litet hägn så beror det förmodligen på att dom höll på med något underhåll i deras ordinarie hägn eller att dom var under uppsikt av någon anledning. Sedan har det hänt att folk blivit förbannade för att dom inte kunnat se djuren dom åkt dit för att se pga att hägnen är för stora. http://nordensark.se/vara-djur/sa-skoter-vi-djuren/

  2. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be what precisely I’m looking for. can you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on most of the subjects you write about here. Again, awesome site!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *