En bra förmiddag

Hade en alldeles ypperlig morgon/förmiddag idag.
För det första så kunde man ju inte annat än att älska den rosaskiftande himlen vid gryning idag.
Jag menar… Titta bara!

Taget från köksfönstret vid 7-tiden imorse

Strax innan 8 var jag klar för avfärd tillsammans med min pappa. Mot Ulricehamn, mot röntgen.
Så glad över att pappa kunde ta sig tid att följa med mig idag. Dels för att busslinjen mellan Tranemo och Ulricehamn går så sällan att jag hade varit tvungen att vänta i 1,5 timme innan min tid, men även såklart att få spendera tid tillsammans med min största stöttepelare genom livet; min älskade pappa.

Vi kom in i god tid till röntgenavdelningens väntrum och när de väl ropade upp mitt namn så var jag klar på mindre än 4 minuter. Allt jag behövde göra var att ta av mig min kofta och ställa mig mot en vägg i fyra olika vinklar. Klart! Om man säger såhär… Jag var inne 8.50, klockan 9.00 stod vi utanför ett café. Där emellan har jag hunnit ta mina röntgenbilder, vi hann gå till parkeringen, samt parkera inne i stan. Snabbt och effektivt, precis rätt anda som familjen Fransson gillar!

Eftersom att pappa missade sin frukostrast på jobbet idag, kompenserade jag upp det genom att bjuda honom på en frukostmacka på det charmiga caféet Torgstallet vid lilla torget i Ulricehamn. Varsin salami&brie-macka och varsin kopp kaffe.

Vi var ju på plats precis när caféet öppnade, vilket innebar att vi var helt själva där inne under vår ’frukoststund’.
Det var länge sedan som jag och pappa umgicks såhär nu. Förr brukade vi ta små turer emellanåt, men det blir nästan aldrig av längre. Något som vi båda nog kände att vi behövde. Bara få prata om allt mellan himmel och jord. Älskar att prata av mig med farsgybben. 

Vi var tillbaka i Tranemo runt 11 igen. Lagom tid att hämta posten. Där låg:
• Ännu ett Buzzador-paket (…men det får ni veta mer om i ett kommande inlägg… )
• Ett paket från Rockflame.com med nya septum-smycken. Yay!
• Ett rosa lite bulligt kuvert med min adress fint handskrivet.
Visade sig innehålla ett jättegulligt vykort med en katt på framsidan och med texten:

”Krya på dig! 
Tur att du har dina fina katter hemma 
/Kram Nettan”

…på baksidan, samt ett jättefint armband. Blev helt tårögd över att få en omtanke från en arbetskollega. Sånt värmer något otroligt mycket! Nu är jag verkligen fit for fight för att komma tillbaka till jobbet på måndag! Åh!

Frukostmys med pappsen, samt en bild på en något trött mig iklädd ett av de nya smyckena som kom på posten idag.

Till sist, en liten lägesuppdatering:
Jag har börjat må lite bättre i ryggen nu. Vid mitt senaste besök hos kiropraktorn i tisdags kunde han konstatera att av mina fem låsningar som jag hade från början, nu bara har en kvar (efter att han knäckte på plats den fjärde i ryggen nu senast). Den sista jag har kvar sitter till vänster i nacken, något han trodde kunde ”läka ut av sig självt”, så med andra ord är mina resterande besök på Alezzokliniken avbokade.
Jag fick med mig ett gummiband och ett papper med övningar att utföra tre dagar i veckan från och med på måndag. Tills dess är det slaviskt kylpåse som gäller.

Vad gällande jobb så går min sjukskrivning ut nu på söndag och efter rådfrågning så ska det vara helt okej för mig att vara tillbaka på jobbet redan på måndag. Ska bara se till att vara försiktig i mina rörelser och tänka på hur jag sitter, så detta ska nog bli bra.

Jag var ju hos sjukgymnasten igår också, något jag själv kände var lite onödigt men (tydligen något jag var tvungen till enligt vårdcentralen så) där var jag. Lyssnande med ett halvt öra och fokuserad till 2%. Nu har jag varit där i alla fall.

Nej, klockan tickar på. Hög tid för min kylpåse!

Ciao!

Bli den första att gilla detta inlägg.

One thought on “En bra förmiddag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *