Den osminkade sanningen

Med en något allvarligare ton än tidigare kommer jag låta er läsare komma mig närmare in på huden än vad jag själv någonsin trodde att jag skulle göra…

Under de senaste fyra månaderna har min hy i ansiktet försämrats något radikalt och jag förstår verkligen inte varför. Eller jo, kanske. Jag har mina aningar vad det kan bero på, men att det kunde bli såhär ”illa” kunde jag inte ens föreställa mig.

Jag har aldrig under min ungdom haft besvär av akne eller finnar. Tvärtom. Jag har varit väldigt förskonad från dessa små varfyllda utslag i ansiktet. …fram tills nu. Det är väl kanske därför som detta har blivit ett extra hårt slag i magen. Någon enstaka finne har man såklart fått tidigare. Till exempel om man har ätit lite för mycket ost eller varit och nallat en chokladbit extra ur Aladdin-asken vid jul. …det hör ju till!

Jag har alltid varit, och är än idag väldigt mån om mitt utseende och jag tar hand om min hy dagligen genom att tvätta och smörja in mig, morgon och kväll. Jag använder samma produkter som jag har gjort under en längre tid, varför ändra på ett vinnande koncept?

Vet verkligen inte vad jag ska göra, jag har provat massa olika huskurer, så som att bland annat badda ansiktet med citron innan läggdags, jag dricker mycket vatten och jag äter inget som jag vet kan framkalla finnar. Så sent som i fredags köpte jag till och med en sån där snordyr, receptfri liten akne-kräm på Apoteket som jag nu använder dagligen efter anvisningarna.

Mår på riktigt dåligt över att behöva se ut såhär när jag går osminkad. Ska jag iväg på något använder jag flera lager med smink för att dölja det mesta av rodnaden. Aldrig tidigare har jag varit så rädd över att min foundation ska ta slut som jag är nu. Snart 30 år och NU har jag problem med akne.

Vet inte hur mycket medlidande ni har där ute av er som läser. Vissa av er tycker säkert att det är en löjlig grej och att jag överreagerar. …men tänk dig själv, en smärtfri tonårsperiod ifrån kluster med finnar. Man fyller 25 år och tänker inombords; ”Yes! Oron för att få akne är äntligen över!” och så fyra år senare, ja då sitter de små jävlarna där på din kind med hela tjocka släkten runt sig och hånskrattar åt dig. Det är precis så det känns!

Ringde till Vårdcentralen i morse och fick en tid hos en läkare redan imorgon för att undersöka vad detta spektakel kan tänkas bero på och än mer om det går att behandla. Jag vill verkligen inte se ut såhär i nyllet. Trettio år som kan förväxlas med vilken tonåring som helst. Det sätter sig på psyket. Något alldeles oerhört…

Det tar emot, men tänker ändå avsluta detta inlägg med att visa er den osminkade sanningen som jag har fått dras med nu i drygt fyra månader:

akne
Min hy har sett ljusare dagar om man säger så…

Tack & hej för idag!

Bli den första att gilla detta inlägg.

3 thoughts on “Den osminkade sanningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *